Even een pauze, maar ik kom terug

12243964_10153329823238915_967880651_n

Ik ga even een pauze nemen met mijn blog. Ik heb maar kort hoeven nadenken, want het wordt me nu toch echt te veel. Ik wil me nu echt op de kerstactie storten. En dat kan ik niet doen als ik twee keer in de week een blog schrijf.

Omdat ik alles perfect wil doen, ga ik me nu alleen maar bezig houden met de Kerstactie. Om 200 gezinnen die onder de armoedegrens leven een kerstpakket te kunnen geven, vergt het een goede en gestructureerde organisatie. We hebben gelukkig een heel mooi pand tot onze beschikking, het is wel een casco pand, maar wat hebben we nou nodig? We kunnen hier onze producten kwijt en gaan kijken waar we tafels en andere spullen kunnen lenen. Na de inzamelingsacties (in ieder geval bij de AH Appingedam en Jumbo de Wending in Delfzijl) kunnen we de levensmiddelen gelijk in ons tijdelijke pand opslaan. Wat een weelde!

We gaan inzameldagen houden waarbij het winkelend publiek bij ons producten kunnen langsbrengen. Vaak staan er producten in het keukenkastje die nog lang houdbaar zijn maar die je toch niet gebruikt. Deze producten kunnen wij heel goed gebruiken. Deze dagen moeten goed gecoördineerd worden. En daar komt de perfectie weer om de hoek kijken. Wie kan wanneer en hoe lang? Dat moet dus ook weer goed gepland worden.

gifts-41101_1280 (3)

 

De aanmeldingen gaan nu ook snel. Soms krijg je tranen in je ogen als je leest waarom iemand graag een kerstpakket wil ontvangen. Ik ben van mezelf al een emotioneel mens, maar dit laat niemand onberoerd. We gaan er alles aan doen om ook dit jaar weer iedereen een heel mooi kerstpakket te kunnen geven. Vorig jaar was het al een fantastisch pakket en daar hebben we ook hele mooie berichten over gekregen. Dan weet je precies waarvoor je het doet.

We hebben nog een aantal ideeën, waarvan we hopen dat die uit gaan komen. Hier kunnen we nog niet echt veel over zeggen. We zijn “in gesprek”. En we gaan binnenkort online met een leuke actie om zo meer bekendheid te krijgen voor onze Kerstactie. Als je ons gaat volgen via Facebook word je op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes!

Deze actie ben ik drie jaar geleden begonnen. Soms denk ik wel eens, waar ben ik aan begonnen? Vooral als je bij de vraag om sponsoring steeds “nee” als antwoord krijgt. Maar als ik van een bedrijf een mail krijg waarin onder andere het volgende staat:

“Hartelijk dank  voor uw aanvraag met betrekking tot uw kerstpakketten initiatief. Fijn dat er in omgeving mensen zijn die dankzij uw organisatie toch op iets extra’s kunnen rekenen in deze periode, zodat zij hopelijk ook een fijne kerst hebben””.

En dat bedrijf sponsort ons ook met hele leuke producten, weet ik weer dat ik ( samen met de andere meiden van de organisatie) goed bezig ben en dat sterkt me om door te gaan.

Van het benaderen van de bedrijven tot het vullen van de pakketten, het kost heel veel tijd en energie. Maar als ik de gezichten van de kinderen zie bij het geven van een pakket, dan smelt ik. Of volwassenen die bijna in tranen uitbarsten omdat ze nog nooit iets gekregen hebben.

Dus jullie zullen het even zonder mij moeten doen, maar ik kom terug!

christmas-532497_1920

 

Liefs, Marion

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.