Voorbereidingen kerstactie

christmas-225011_1920

Het is alweer begin november. Voor mijn gevoel zaten we een paar weken geleden nog Kerst en Oud en Nieuw te vieren. Maar over een paar weken alweer staan we weer met een inzamelingsactie in de Albert Heijn in Appingedam. Dat is dan voor de derde keer op rij. Ik kan me hier alweer op verheugen. Twee hele gezellige, maar ook drukke dagen.

2013 was voor ons de eerste keer en onze verwachtingen waren niet heel hoog. Het was de dag na Sinterklaas en de winkel was net omgetoverd in Kerstsfeer. We benaderden de mensen die boodschappen gingen doen en maakten een praatje met ze. Natuurlijk wilde niet iedereen een gezellig praatje. Sommige mensen hadden het druk en wilden zo snel mogelijk de boodschappen in huis hebben, maar anderen waren wel in voor een gesprek of begonnen gelijk hun verhaal te vertellen. Als we dan vroegen of ze voor ons een paar producten mee wilden nemen waren de meesten enthousiast. We hadden twee lange tafels tot onze beschikking en tot onze verbazing waren die in korte tijd helemaal vol. Zoals ik al geschreven had ik mijn vorige blogpost over de Kerstactie waren er zelfs mensen bij die halfvolle karren met producten brachten. Die mensen vonden het zo mooi dat onze actie er één is voor gezinnen uit de omgeving. We hopen dat de inzameling dit jaar weer een groot succes zal zijn.

Kerstactie Provincie Groningen, dat is onze nieuwe naam. Voorheen was het Kerstactie Regio Fivelingo. Vooral voor sponsoring is de nieuwe naam beter. Want hoeveel mensen weten waar de regio Fivelingo ligt? Bij een telefoongesprek was het dus eerst uitleggen waar de actie is. De rest kwam later. Nu kunnen we onze naam zeggen en iedereen weet waar we wonen.

phone-499991_1920

Ondertussen zijn we ook druk bezig met het benaderen van bedrijven. Een aantal bedrijven heeft al toegezegd producten te sponsoren. Wat zeker in de pakketten komt is fritessaus van Oliehoorn. Vorig jaar hebben ze ons al gesponsord en dit jaar hebben we ze natuurlijk weer gevraagd.

Crowdfunding is helemaal hip tegenwoordig en natuurlijk kunnen wij niet achterblijven. Daarom hebben we via Dream or Donate een oproep gedaan. We willen heel graag € 800,00 inzamelen om daar weer levensmiddelen van te kunnen kopen. We hebben nog 45 dagen en € 760,00 te gaan om ons doel te bereiken. Zal het ons lukken?

Omdat we dit jaar 200 gezinnen een kerstpakket willen geven en daar dus heel veel producten voor nodig zijn, zijn we bezig met een pand waar we tijdelijk gebruik van kunnen maken. Waar we alle producten neer kunnen zetten, sorteren en inpakken. En waar mensen ook langs kunnen komen om lang houdbare producten kunnen brengen.

Ik heb al gezegd dat dit niet echt mijn jaar is. Heb periodes dat ik me goed voel en dan weer minder. Dat merk ik ook met het regelen voor de Kerstactie. Maar zoals ik me nu voel zou ik er niet mee willen stoppen. Al vanaf het eerste ogenblik is de actie een groot succes en daar willen we met zijn allen heel graag mee doorgaan. Als ik sommige  verhalen lees van gezinnen die zich nu hebben aangemeld kan ik niet wachten om hen een kerstpakket te brengen.

gift-844330_1920

Aan de andere kant betekent het dat als we de gezinnen een pakket gebracht hebben, we alweer bijna kerst aan het vieren zijn. Voor mij mag dat nog wel even duren. Dit jaar gaat me al te snel.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.