Ik ben er weer!

romantic-gift-header-49718

Ik ben weer terug! Na bijna twee maanden pauze is dit de eerste blogpost van mij. 17 november was mijn laatste post en toen vertelde ik je dat ik een pauze nam. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Want wat hebben we het druk gehad met de kerstactie! 211 gezinnen hebben een kerstpakket van ons gehad. En je kunt je wel voorstellen dat daar heel wat aan vooraf gaat. Zeker als je 11 en 12 december een inzamelingsactie hebt in 5 supermarkten en een week later alles klaar moet hebben voor het bezorgen van de pakketten. De inzamelingsactie was zoals elk jaar weer geweldig! Wat een producten hebben we gekregen! Er waren zelfs mensen die met halve karren vol kwamen en wij maar vragen: “is dat echt voor ons?” Of mensen die een flyer meenamen en wij nog: “hoeven we niets uit te leggen?” En even later kwamen ze met een aantal producten terug. Of een mevrouw die ook met een aantal producten kwam en wij bedankten haar natuurlijk en ze begon spontaan te huilen. Nou, dan heb je ons ook…

motivation-995295_960_720

Dan weet ik weer waarom ik dit drie jaar geleden begonnen ben…ik zie dat jongetje nog voor me….mama, een kaartje, een kaartje! Hij had alleen het kaartje nog maar gezien en rende al door de kamer heen! Ik ben zo benieuwd hoe hij reageerde bij het openmaken van het pakket. Misschien is het maar beter ook dat ik dat niet gezien heb, hiervan moest ik al huilen in de auto.

De week ervoor moet je nog producten halen (en stuur mij mét navigatie naar een bedrijf waar ik nog nooit geweest ben en ik ga nog verkeerd) bij bedrijven, interviews geven en op de foto voor de regionale krant. Daartussendoor moesten we alle producten sorteren en nog meer producten die over waren van Sinterklaas ophalen bij een supermarkt en die ook weer sorteren en inpakken. Snap je het nog? Na het sorteren was het inpakken aan de beurt. Dit werden kerstpakketten om U tegen te zeggen! Voor de zoveelste keer heb ik gezegd dat we trots konden zijn op onszelf en natuurlijk ook op al onze vrijwilligers! Want zonder hen konden wij dit niet zo grootschalig doen.

12391410_1707698799466394_3495073133967593948_n

 

Het bezorgen van de pakketten is wel het hoogtepunt van de hele actie. De reacties die je krijgt. Heel verschillend, maar zo mooi. Soms zelfs een knuffel van een moeder wiens kind al vanaf 8 uur op ons staat te wachten. Wauw, dan schiet ik ook vol! Er zijn ook mensen die door een instantie op zijn gegeven, die niet eens weten dat ze een pakket krijgen. Ik moet ze dan even op weg helpen en de reactie die ik dan krijg, geweldig!

Onderweg  in de auto zag ik op Facebook (Kerstactie provincie Groningen) al berichten van gezinnen die ons bedankten en er werden zelfs foto’s bij geplaatst. Dat is voor ons het allermooiste compliment!

Verschillende supermarkten hebben al toegezegd om dit jaar weer mee te gaan doen met de inzamelingsactie. En er zijn ook bedrijven die hun medewerking ook in  2016 verlenen! Zullen de kerstpakketten van 2015 overtroffen worden in 2016? Wie zal het zeggen? Aan ons zal het in ieder geval niet liggen!

Interview Eemsbode

Interview RTV Noord

Vanaf nu zal ik weer regelmatig bloggen en je op de hoogte houden van het wel en wee van mijn ziekte en mijn leven. Ik merk dat ik eigenwijs ben en door wil gaan, maar ja, dat zit nu eenmaal in mij. Is het ook niet zo dat bijna alle mensen met B12 tekort  (Addison-Biermer) eigenwijs zijn? En dat is soms maar goed ook!

 

Tot gauw!

Liefs, Marion Xxx

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Ik ben er weer!

  1. Janny schreef:

    Jaaaa geweldige maar roerige periode van de kerstpakketten actie. Ja en eigenwijs……hebben we allemaal wel wat van in ons zitten.
    Doorgaan met adem halen is ons motto.
    We gaan weer een andere wellicht mooie maar spannende tijd tegemoet Marion. Die zal het zeggen dat er op stapel staat in onze wijk.😉
    Kop dr veur holn en broezen😃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.