Burts Bees Hand Salve

IMG_0114Een paar weken geleden was ik boodschappen aan het doen en kwam ik net zoals bijna elke zaterdag bij de Etos. Het viel me gelijk op dat ze een nieuw merk aan het assortiment hadden toegevoegd. Want deze leuke kleuren vallen natuurlijk meteen op.

Er stonden ook testers bij en ik ben gelijk deze hand zalf gaan proberen. Omdat ik best kritisch ben, besloot ik om er nog even over na te denken. Eigenlijk had ik het net zo goed direct mee kunnen nemen, want ik wist eigenlijk al wel dat ik het later toch zou gaan halen.

De hand zalf is een blikje van 85 gram. Normaal gesproken heb ik handcrème in een tube, maar ik wou heel graag een keer iets anders proberen.  Het lijkt een beetje op lippenbalsem. Zo’n textuur heeft het. Als je met je vinger  over de zalf gaat verandert het in een zacht product dat makkelijk uit te smeren is.  Het ruikt naar lavendel (een geur waar ik zelf van hou) maar niet overheersend.

IMG_0113

Ik heb het nu een paar dagen meermaals gebruikt en ik vind het een heerlijke product! Omdat het zo vettig is, heb je er maar een heel klein beetje van nodig. Het trekt heel snel in, dus loop je ook niet met van die vette handen rond. Zoals je bij de ingrediënten lijst kunt zien, is het een heel voedende zalf. Lekker vaak smeren dus!

Ingrediënten:

IMG_0117

Prunus amygdalus dulcis (zoete amandel) oil, olea europaea (olijfgroen) groenten olie, bijenwas, geur, tocoferylacetaat, symphytum officinale (Smeerwortel) wortel extract, tocoferol, rosmarinus officinalis (rosemary) bladeren, lavandula angustifolia (lavendel) bloemen, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, glycine soja (soja) olie, canola-olie

Burt’s Bees begon 30 jaar geleden als imker. Imker Burt Chaviz maakte van de bijenwas die hij verkreeg van de bijen die hij hield als imker, kaarsen. Hij heeft als experiment van de bijenbas een lippenbalsem ontwikkeld en op de markt gemaakt.  Dit werd zo’n succes dat er steeds meer natuurlijke producten aan zijn assortiment werden toegevoegd.

 

Burt’s Bees in onder andere te koop bij:

Etos

De Tuinen (ook online)

Douglas (ook online)

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.